
Sign up to save your podcasts
Or


Kalabhairava Ashtakam Level 1 Learning Stanza 3 - 4
शूल टंक पाश दण्ड पाणिमादिकारणं
श्याम कायमादि देवमक्षरं निरामयम् ।
भीम विक्रमं प्रभुं विचित्र ताण्डव प्रियं
काशिका पुराधिनाथ कालभैरवं भजे ॥ ३ ॥
Śūla ṭaṅka pāśa daṇḍa pāṇimādikāraṇaṁ Śyāma kāyamādi devam akṣaraṁ nirāmayam | Bhīma vikramaṁ prabhuṁ vicitra tāṇḍava priyaṁ Kāśikā purādhinātha kālabhairavaṁ bhaje || 3 ||
சூல டங்க பாஷ தண்ட பாணிமாதிகாரணம் ச்யாம காயமாதி தேவம் அக்ஷரம் நிராமயம் | பீம விக்ரமம் பிரபும் விசித்ர தாண்டவ ப்ரியம் காஷிகா புறாதிநாத காலபைரவம் பஜே || 3 ||
भुक्ति मुक्ति दायकं प्रशस्त चारु विग्रहं
भक्त वत्सलं स्थिरं समस्त लोक विग्रहम् ।
विनिक्वणन् मनोज्ञ हेम किङ्किणी लसत् कटिं
काशिका पुराधिनाथ कालभैरवं भजे ॥ ४ ॥
Bhukti mukti dāyakaṁ praśasta cāru vigrahaṁ Bhakta vatsalaṁ sthiraṁ samasta loka vigraham | Vinikvaṇan mano'jña hema kiṅkiṇī lasat kaṭiṁ Kāśikā purādhinātha kālabhairavaṁ bhaje || 4 ||
பக்தி முக்தி தாயகாம் பிரஷஸ்த சாரு விக்ரஹம் பக்த வசலம் ஸ்திரம் சமஸ்த லோக விக்ரஹம் | வினிக்வணன் மனோ'ஞ்ஞ ஹேம கிங்கிணி லசத் கடிம் காஷிகா புறாதிநாத காலபைரவம் பஜே || 4 ||
By KUMAR VEMBUKalabhairava Ashtakam Level 1 Learning Stanza 3 - 4
शूल टंक पाश दण्ड पाणिमादिकारणं
श्याम कायमादि देवमक्षरं निरामयम् ।
भीम विक्रमं प्रभुं विचित्र ताण्डव प्रियं
काशिका पुराधिनाथ कालभैरवं भजे ॥ ३ ॥
Śūla ṭaṅka pāśa daṇḍa pāṇimādikāraṇaṁ Śyāma kāyamādi devam akṣaraṁ nirāmayam | Bhīma vikramaṁ prabhuṁ vicitra tāṇḍava priyaṁ Kāśikā purādhinātha kālabhairavaṁ bhaje || 3 ||
சூல டங்க பாஷ தண்ட பாணிமாதிகாரணம் ச்யாம காயமாதி தேவம் அக்ஷரம் நிராமயம் | பீம விக்ரமம் பிரபும் விசித்ர தாண்டவ ப்ரியம் காஷிகா புறாதிநாத காலபைரவம் பஜே || 3 ||
भुक्ति मुक्ति दायकं प्रशस्त चारु विग्रहं
भक्त वत्सलं स्थिरं समस्त लोक विग्रहम् ।
विनिक्वणन् मनोज्ञ हेम किङ्किणी लसत् कटिं
काशिका पुराधिनाथ कालभैरवं भजे ॥ ४ ॥
Bhukti mukti dāyakaṁ praśasta cāru vigrahaṁ Bhakta vatsalaṁ sthiraṁ samasta loka vigraham | Vinikvaṇan mano'jña hema kiṅkiṇī lasat kaṭiṁ Kāśikā purādhinātha kālabhairavaṁ bhaje || 4 ||
பக்தி முக்தி தாயகாம் பிரஷஸ்த சாரு விக்ரஹம் பக்த வசலம் ஸ்திரம் சமஸ்த லோக விக்ரஹம் | வினிக்வணன் மனோ'ஞ்ஞ ஹேம கிங்கிணி லசத் கடிம் காஷிகா புறாதிநாத காலபைரவம் பஜே || 4 ||