Söyleşi: Faruk Ekici
Sinema ve tiyatro alanlarında üretim yapan disiplinlerarası sanatçı Özlem Çıngırlar, yazıp yönettiği ilk tiyatro oyunu Bir Saniye ile izleyici karşısına çıkıyor. Oyun, "görüntü var, müdahale yok" diyerek modern seyir kültürünü ve şiddetin görünmeyen yapılarını metaforik bir ring üzerinden sahneye taşıyor.
Burcu Halaçoğlu, Sinan Başol ve Berker Enhoş'un sahnede bir araya geldiği, dramaturjisini usta yönetmen Ezel Akay'ın, müziklerini Gazapizm’in üstlendiği bağımsız yapım, klasik bir tiyatro deneyiminin dışına çıkıyor. Bir sporcunun çöküş hikâyesi, absürt ve kara mizah unsurlarıyla harmanlanırken; izleyiciyi konfor alanından çıkaran interaktif yapı ve ani ritim değişiklikleriyle günümüzün dijital tüketim atmosferini sahneye yansıtıyor.
Özlem Çıngırlar; bağımsız sinemadan tiyatroya uzanan üretim sürecini, şiddeti estetize etmeden anlatmanın inceliklerini, müzik ve ses tasarımının oyundaki kuşatıcı rolünü ve günümüz seyircisinin "suskunluğun suç ortaklığı" ile yüzleşme hâlini T24'e anlattı.
KÜNYE:
Yazan & Yöneten: Özlem Çıngırlar Dramaturji: Ezel Akay Oyuncular: Burcu Halaçoğlu, Reşit Berker Enhoş, Sinan Başol Sahne Tasarımı: Yusuf İnan Güneş Ses / Müzik Tasarımı: Dinçer Tuğmaner Kullanılan Şarkılar: Gazapizm Yapım Koordinatörü: İpek Elmas Şenol Yapım: 4iz Yapım